Cultura Hip Hop a început în stradă și dăruiește înapoi străzii. Astfel, această mișcare continuă să inspire oamenii să-și depășească condiția și mediul neprielnic. Natura ne arată că cele mai frumoase flori se găsesc în contexte dificile, precum sunt florile de colț care cresc pe crestele munțiilor. Tot așa, proiectul acesta dorește să cultive soiul pentru cele mai frumoase flori care cresc în mediul urban…Florile de Ghetou.
La începutul lui iulie 2021 Asociația Concrete Rockers a început demararea unui proiect cultural ambițios pe o perioadă de 7 luni pentru comunitatea locală, Un proiect cu și pentru artă, ”Flori de Ghetou” implică dezvoltarea a 20 de copii din centrele rezidențiale din Cluj – Napoca prin intermediul atelierelor și a diferite evenimente locale. Participanții au trecut inițial printr-o serie de evaluări psiho-sociale pentru a vedea ce elemente din cadrul atelierelor s-ar potrivi mai bine, Dj-ing, Breaking sau Graffiti/Desen. Primul eveniment major al acestui proiect, teambuilding-ul organizat în data de 7-8 august 2021 la Camping Colina, Cluj – Napoca, a fost un real succes, oferindu-le copiilor o experiență mai nuanțată cu privire la elementele culturii Hip Hop. Într-un spațiu deschis cu multe facilități interactive, copii din centre au participat la diferite activități de echipe, workshop-uri și s-au distrat alături de organizatorii care sunt parteneri în procesul de învățare. Pentru câteva luni, copii vor lucra cu profesorii lor pentru a-și dezvolta abilități fie în Breaking, Dj-ing sau Desen. Fiecare copil este un artist, iar cultura Hip Hop poate oferi platforma perfectă pentru a crește.
Proiect derulat de Concrete Rockers și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.
*****
Despre Concrete Rockers
Concrete Rockers este o trupă de breaking înființată în 2017. Deși a început ca și trupă de Breaking, în timp s-a conturat o echipă de oameni pasionați și hotărâți care doresc să dezvolte o comunitate culturală auto-sustenabilă. Concrete Rockers este o familie care crede foarte mult în cultură, comunitate și perseverența de a lucra pentru visurile împărtășite. Principalul scop este acela de a da mai departe esența acestui fenomen.
Despre Programul “În stare de bine”
Programul În stare de bine este un program de finanțare ce oferă anual granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro organizațiilor neguvernamentale din România. Programul este susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Obiectivul programului este creșterea calității vieții locuitorilor din comunitățile rurale și urbane, prin sprijinirea inițiativelor care au un impact pozitiv în domeniile cultură, sport sau viaţă sănătoasă şi care se adresează cu prioritate grupurilor vulnerabile. Pentru mai informații, accesați www.instaredebine.ro.
Despre Kaufland România
Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.270 de magazine în 7 țări și o rețea de 126 de magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pentru mai multe informații, vizitați www.kaufland.ro.
Despre Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile
Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) este o organizație neguvernamentală, independentă, înființată în anul 1994, la inițiativa Comisiei Europene. FDSC promovează o societate civilă puternică și sustenabilă, care contribuie la apărarea valorilor democratice, prin sprijinirea actorilor societății civile, mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu favorabil și întărirea cooperării cu celelalte sectoare. Pentru mai multe informații, accesați www.fdsc.ro.