Cedry2k și Gojira discută despre: Cariera muzicală a invitatului, Hip-hop, Muzică, Întâmplări din viață personală și alte teme interesante pe care te invităm să le descoperi în cea mai nouă ediție a podcastului „Aproximativ discuții”.
Cedry2k, pe numele sau adevărat Marius Stelian Crăciun, s-a născut pe 19 aprilie 1980, la București.
Subiectul principal al muzicii sale este lupta pentru dreptate, pentru bine, promovarea adevăratelor valori românești. Cedry2k reușește, adeseori, în versurile sale, crearea dublei înțelegeri, adică un mod particular de formulare, conceput să aibă un sens dublu, dintre care unul este de obicei evident, în timp ce celălalt, transmite, adesea, un mesaj care ar fi prea incomod din punct de vedere social.
Prima înregistrare oficială a artistului datează din 1998. Piesă celor de la Drepturi egale, numită „Florile cuvântului”, alături de FreakaDaDisk și alți membri din “Armada timpurie” se găsește pe compilația „Marpha Hip-Hop 3”. Este co-fondator și membru al Facem Records . Sub același label, se înființează și brigada Armada, din care făceau parte nume ca Cedry2K, Doc, Deliric, Vlad Dobrescu, Carbon, Nwanda, Smogg și Prozak. Apare pe materiale semnate Facem Records precum „Secretul din atim” (2002), ”Dificultăți tehnice” (2005) și cu piese pe vechile casete FacemRecords vol.1 și 2. În 2010 pune bazele trupei Haarp Cord (în formulă inițială: Cedry2K, Tudor Sișu , Dragonu’, Pacha Man), trupa lansând, în anul 2011, albumul „Dragoste sau Frică”, ce promovează un sistem de valori
bine-înrădăcinat și religia creștin-ortodoxă. Un al 2-lea album Haarp Cord a fost lansat în 2012, numit „Vremurile din urmă”, de data aceasta într-o nouă formulă (Cedry2k, Dragonu, Carbon), fiind și ultimul album Haarp Cord pe care a apărut Cedry2k. În anul 2014, odată cu revenirea lui, este anunțată și noua formulă Haarp Cord, Cedry2k fiind inclus.
Discografie: „Alchimia veninului” (2007), „Poezie balistică” (2009), „Cuvinte ce vindecă” (2010), „Clipa schimbării” (2012), „Identitate” (2012), „Sfinții închisorilor” (2014), „România furată” (2015), „Sângele din tricolor” – cu Jianu (maxi-single 2016), Școala veche(2018).